Votes:
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ψάρεμα στα ελληνικά νησιά του Ιονίου

 

ΗΜΕΡΑ 1

Άφιξη στο λιμάνι της Πρέβεζας ή της Λευκάδας, κατόπιν σας καλωσορίζουμε στο σκάφος σας και ολοκληρώνετε την επαφή σας με την ασφάλεια. Τελειώσαμε τη μέρα για το γαλάζιο ψάρι ή για δυο σουπιές για δολώματα και δείπνο με τοπικά ψάρια και τοπικά προϊόντα, έναν ιδανικό τρόπο να εγκλιματιστούμε στην Ελλάδα.

 

ΗΜΕΡΑ 2 (16ΝΜ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Λευκάδα. Όταν περάσουμε το στενό μεταξύ της Λευκάδας και της ηπειρωτικής χώρας, θα αφήσουμε τους τρουλούς μας να ψαρεύουν προσπαθώντας να πιάσουν δελφίνια καθώς περνούμε το νησί Μεγανήσι και ανακαλύπτουμε τα μικρά νησιά Καλάμο και Φορμικούλα στην ανατολική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, όπου θα κάνουμε το πρώτο μας ψαροντούφεκο. Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε χρυσόψαρα, μαύρα θαλασσινά, λευκά θαλασσινά, πεντόρια, θαλασσινά και θαλασσινά.
Το Πόρτο Λεόνε του Καλάμου θα είναι ο προορισμός μας για τη νύχτα, που κατά τα αρχαία χρόνια, οι περιβόητοι πειρατές που ονομάζονταν «Μεγαφόνες» χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο για να επιτεθούν σε πλοία για κλοπές και δουλεμπόριο.
Έχουμε δείπνο στο ιστιοφόρο. (32ΝΜ)

Fishing - Try to catch a big fish
 

ΗΜΕΡΑ 3 (20ΝΜ)

Τα πρωινά στο Κάλαμο είναι ήσυχα και εντυπωσιακά και το πρωινό δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνει όλοι μας. Μετά το πρωινό μαζεύουμε τα δολώματα μας και (όπως πάντα κατά τη διάρκεια της ιστιοπλοΐας) αφήνουμε τα ψάρια μας.
Ο χώρος που μας έχει οριστεί για το σταθερό ψάρεμα είναι η περιοχή μεταξύ των νησιών Καστός, Πρασονάς, Δραγονέρας, Καλογυρός και ηπειρωτική χώρα.
Έχουμε δείπνο με μερικά από τα ψάρια που αλιεύσαμε και μείναμε όλη την νύχτα στην πόλη του Αστακού (17ΝΜ)

 

ΗΜΕΡΑ 4 (25ΝΜ)

Αφού ξυπνήσετε και απολαύσετε πρωινό στον Αστακό, τα νησάκια Καρλώνη, Προβατή και Πίσστρο, είναι στο δρόμο για το νησί του Ατόκου, όπου θα υπάρχει το επόμενο ψαροντούφεκο μας για ναυπηγούμενα θαλασσινά και λευκά φραγκοσυκιές. Έχουμε δείπνο και διανυκτερεύσου στο Κιόνι στην Ιθάκη. (24ΝΜ)

 

Ημέρα 5 (65ΝΜ)

Το πρωί στο νησί του Οδυσσέα είναι πολύ ήσυχο, αλλά πρέπει να ετοιμαστείτε για το επόμενο ψάρεμα. Σήμερα ψαρεύουμε στη μέση του Ιονίου και αυτή είναι μια συναρπαστική, διασκεδαστική και αξέχαστη εμπειρία. Η Ιθάκη παρέχει μια τεράστια ποικιλία μεγάλων και μικρών ειδών ψαριών και συνήθως παίρνουν το δόλωμα! Τα αλιευτικά σκάφη, η περιστροφική αλιεία και οι τεχνικές αλιείας βυθού είναι όλα διαθέσιμα σε εσάς, και μπορείτε να πάρετε ένα αξέχαστο τρόπαιο. Μετά το πέρασμα του νησιού του Αρκουδιού, μας οδηγεί στο Μεγανήσι, όπου θα έχουμε δείπνο και θα μείνουμε όλη τη νύχτα. (17ΝΜ)

Ημέρα 6 (38ΝΜ)

Μετά το πρωινό έρχεται το ψάρεμα γύρω από το Μεγανήσι και ανάμεσα στον Κύτρο και τον Πεταλού, με μπομπονιέρες για αμβερτζάκια, ντόπιοι ομαδοποιούς, λευκούς ομίλους, χρυσούς ομίλους και dentexes.
Έχουμε δείπνο και διανυκτερεύουμε στη νότια Λευκάδα (23ΝΜ)

Ημέρα 7 (34ΝΜ)

Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στην ιστιοπλοΐα, είστε έτοιμοι να είστε ο πλοίαρχος του ιστιοφόρου, να δώσετε εντολές στο πλήρωμα και να ορίσετε προορισμούς. Οι άνεμοι και η θάλασσα σε αυτό το τμήμα του Ιονίου είναι εξαιρετικό για ιστιοπλοΐα. Μετά από στάσεις για κολύμπι και ψαροντούφεκο στις διάσημες παραλίες της δυτικής Λευκάδας, με το όνομα Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Άγιος Νικήτας και Κάθισμα, ξεκινάμε πλεύση στην Πρέβεζα. (37ΝΜ)

 

Ημέρα 8

Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο, κρατώντας στην καρδιά σας όλες τις αξέχαστες αναμνήσεις και φίλους που κάνατε κατά μήκος του δρόμου.

Ο δεσμός που δημιουργήσαμε μέσα από τις εμπειρίες μας θα μας κρατήσει πάντα κοντά. Είστε τώρα μέρος της θάλασσας, μέρος της φύσης!