Votes:
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ημέρα 1: Ολυμπιακή Μαρίνα, Λαύριο - ακρωτήριο Σούνιο  6 ν.μ.

Η επιβίβαση γίνεται στο Λαύριο πολύ σύντομα βρίσκεστε στο κόλπο του Σουνίου, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για διανυκτέρευση. Το πλήρωμα προετοιμάζει το πρώτο γεύμα στο σκάφος. Φυσικά, οι λίγες ταβέρνες στην παραλία είναι πάντα διαθέσιμες για δείπνο. Αν το επιτρέπει ο χρόνος, μια ξενάγηση στο Ναό του Ποσειδώνα  είναι  σίγουρα ειδυλλιακή.

 

Ημέρα 2: Ακρωτήριο Σούνιο - Λούτρα 26 ν.μ.

Την επόμενη πρωινή μέρα, περνάμε από το νησί της Μακρονήσου, που ήταν το νησί της "Ελένης της Τροίας". Στις μέρες μας το νησί έχει αρνητικό όνομα, καθώς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1946-1949) και της 7χρονης δικτατορίας (1967 - 1974) μετατράπηκε σε φυλακή και τόπο εξορίας.

 Κολύμπι σε κοντινό κόλπο και αργότερα στο λιμάνι της Λέσβου στο νησί της Κύθνου. Το μικρό χωριό Λουτρά των ψαράδων έχει μια μοναδική κουζίνα και ένα φυσικό σπα (ιαματικά νερά) που ξεκινάει μέχρι την αμμώδη παραλία, κοντά στο λιμάνι. Πολλοί επισκέπτες βάζουν τα μαγιώ τους  τους και και χαλαρώνουν στις μικρές πισίνες στο τέλος του θερμού κολπίσκου. 

 

Ημέρα 3: Λουτρά στην Κύθνο - Ερμούπολη (Γράμματα) 31 ν.μ.

 

 

Ξεκινήστε από τα Λουτρά προς τη Σύρο. Πρώτη επίσκεψη στον κόλπο "γράμματα" για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά. Ο κόλποςγράμματα είναι ένα μνημείο της διεθνούς κληρονομιάς. Αυτός ήταν ο τόπος όπου οι ναυτικοί από την αρχαιότητα μέχρι τη Μεσαιωνική Εποχή έβρισκαν καταφύγιο -  εξ ου τα "γράμματα"" που οι αναλφάβητοι ψαράδες του περασμένου αιώνα ονόμαζαν τον τόπο.

 

Το απόγευμα φτάχνουμε στην πρωτεύουσα της Σύρου, στην Ερμούπολη. Αυτή είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε για τα κομψά αρχοντικά, τις εκκλησίες και ακόμη και μια μικρή Όπερα, αντίγραφο της Όπερας του Μιλάνου.

 

Ημέρα 4: Ερμούπολη - Μύκονος 18 ν.μ.

 

Μετά από μια πρωινή βόλτα στην Ερμούπολη, έρχεται η ώρα να ταξιδέψετε προς τη Μύκονο, με στάση στο μικρό νησί της Ρένια (απέναντι από τη Δήλο) για κολύμπι.

Η Μύκονος δεν χρειάζεται εισαγωγή. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από ένα μοντέρνο νησί τρελλών πάρτι το καλοκαίρι. Εκτός εποχής προσφέρει μοναδικά τοπία ομορφιάς στους επισκέπτες και ήρεμα νερά για τους ναυτικούς.

 

Ημέρα 5: Μύκονος - Δήλος - Φοίνικας (Σύρος) 23 ν.μ.

 

Αγκυροβόλιο στη Δήλο δεν επιτρέπεται και η διαμονή τη νύχτα απαγορεύεται αυστηρά. Για να επισκεφτείτε το νησί, πρέπει να το κάνετε πάρτε ένα από τα τοπικά καραβάκια που προσφέρουν μια περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Δήλου.

Η ιστιοπλοΐα προς τη Σύρο επιτρέπει μια γρήγορη κατάδυση στη νότια Ρένια. Τέλος, το σκάφος μπορεί να αγκυροβολήσει στον ασφαλές κόλπο του Φοίνικα, με την αμμώδη παραλία, πολλές τοπικές ταβέρνες και καλό φαγητό.

 

Ημέρα 6: Φοίνικας - Κέα (Karthaia) 43 ν.μ.

Ξεκινώντας από τον Φοίνικα και στην ανατολική πλευρά του νησιού της Κέας βρίσκεται ο αρχαίος κόλπος της Καρθαίας με μια όμορφη παραλία και τα ερείπια της αρχαίας πόλης και του ναού δίπλα στη θάλασσα.

 

Το απόγευμα, αγκυροβολούμε στο Βουρκάρι και ίσως επισκεφτούμε τη Χώρα της Κέας, το Ιουλί, ένα γοητευτικό μικρό χωριό, χτισμένο στην κορυφή του λόφου, όπως όλες οι Χώρες στις Κυκλάδες, από το φόβο για τους πειρατές.

 

 

Ημέρα 7: Κέα - Λαύριο 15 ν.μ.

Αφήνοντας την Κέα, ο τελικός προορισμός είναι ο Λαύριο. Στη διαδρομή, σταματάμε σε έναν κόλπο στο Μακρόνησο για  ένα τελευταίο κολύμπι και φτάνουμε αργά το απόγευμα στη μαρίνα.

 

Ημέρα 8: Αποβίβαση το πρωί

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η κατάσταση του καιρού είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της  διαδρομής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ασφάλεια των επιβατών και των σκαφών και η άνεση τους.